Udvid dit ordforåd om hastighedsoptimering

Ordbog over termer

Det kan være svært at følge med i alle de forkortelser og termer inden for webudvikling og hastighedsoptimering, så du kan bruge denne liste til at lære noget nyt eller genopfriske.

First Contentful Paint

First Contentful Paint er en tidsindikator i Google PageSpeed Insights der indikerer hvor lang tid det tager browseren at gengive den første del af din hjemmeside (DOM) når en bruger kommer ind på din hjemmeside.

Google PageSpeed Insights

PageSpeed Insights er et værktøj fra Google der bruges til at måle hastigheden på din hjemmeside. Det har siden 2018 brugt Lighthouse til at analysere hjemmesider.

Lighthouse er et open source, automatiseret værktøj til at forbedre kvaliteten af websider. Du kan bruge den til at teste enhver webside, offentlig eller password beskyttet. Det har tests for hastighed, tilgængelighed, progressive webapps, SEO og mere.

Besøg den her og test din hjemmeside: https://pagespeed.web.dev/

Husk at checke vores guide her til hvordan du opretter en API nøgle til PSI.

Largest Contentful Paint

LCP er en indikator der fortæller hvor lang tid det tager før det største element på skærmen kan ses. Det kan bruges til at måle på brugeroplevelsen. Et klassisk eksempel er et billede på en artikel eller blogindlæg der normalt ses øverst på skærmen. Largest Contentful Paint viser hvor lang tid det tager før det vises på skærmen.

Time To Interactive

Time To Interactive er en indikator i Google PageSpeed Insights og indikerer hvor lang tid der går fra en besøgende ankommer til de kan interagere med hjemmesiden.

Det kan give en negativ oplevelse af din hjemmeside hvis det tager lang tid fra de ankommer, til de ser hjemmesiden er indlæst og så først derefter kan starte med at navigere rundt.

WebP

WebP er et billedformat (udtales “Weppy”) udviklet af Google til webgrafik.

WebP-formatet reducerer filstørrelsen bedre end standard JPEG-komprimering, mens den opretholder en lignende eller endda bedre billedkvalitet. Det understøtter både lossless og lossy komprimering og inkluderer en alfakanal til at lave gennemsigtige billeder ligesom .PNG billedformatet.

WP Rocket

Populært cache plugin til WordPress og en af mine personlige favoritter. Der er god support og de bruger meget tid på at gøre interfacet let tilgængeligt og forståeligt at bruge.

Besøg dette link til at besøge deres hjemmeside (affiliate link)

Få en hurtigere hjemmeside

Uanset om du har en lille hjemmeside eller en webshop med tusindevis af produkter kan du forbedre din indtægt ved at hastighedsoptimere din hjemmeside.

Kontakt Lars Koudal

Invalid Email

Vi gemmer dine kontaktinfo på denne server, men vi passer på dem og bruger dem ikke til at spamme dig.

Beskytter du din hjemmeside?

WP Security Ninja

Jeg ejer og udvikler også WP Security Ninja der beskytter tusindvis af hjemmesider over hele verdenen.

Klik og brug kuponkoden "densortekunst" for 15% rabat!

Larsik Corp - 1780 Yellowheart Way, Hollywood, FL 33019, USA.